Slatka istorija

choco
choco

Menaž čokolada dobila je slatko društvo u obliku Čoko Dugmića napravljenih od najfinije crne i bele čokolade.

choco

Čokoladni Menaž svet predstavio je sladokuscima ograničenu seriju ekstra sjajne glazure za ekstra sjajne torte - Menaž Glazuru.

choco

Omot koji čuva jedinstveni ukus i izgled Menaž čokolade dobio je nove boje i zadržao se sve do danas.

choco

Novo pakovanje vaše omiljene čokolade stiglo je i 2009. godine, ali je ukus ostao isti - jedinstven i prepoznatljiv.

choco

Promena dizajna pakovanja oduvek je pratila modernizaciju procesa proizvodnje, ali i ukus sladokusaca i naših vernih kupaca.

choco

Potpuno nova Moderna fabrika počela je sa radom 1975. godine u Kumodraškoj ulici u Voždovcu, gde se Menaž čokolada pravi i danas.

choco

Spajanjem sa fabrikom keksa “Soko” stigao je novi naziv i nova lokacija - nova fabrika keksa, čokolade i bombona seli se u Beograd i postaje preteča današnje moderne fabrike!

choco

Nacionalizacijom fabrika čokolade dobija novi naziv, nama prepoznaljiv, “Nada Štark” i postaje јеdnа od najpoznatijih fabrika čokolade i bombona u zemlji.

choco

Fabrika sa novim vlasnikom Franjom Vajom nastavlja da proizvodi deserte koji će obeležiti detinjstvo mnogim generacijama i koji će ostati omiljeni sve do danas.

choco

Danijel S. Pesmažu, francuski oficir i učesnik Solunskog fronta, zatekao se i ostao u Beogradu da u njemu živi zbog velike ljubavi prema jednoj Beograđanki, a zahvaljujući njegovim veštinama nastala je prva jugoslovenska fabrika čokolade.

2021
2017
2016
2009
2008
1975
1966
1946
1938
1922