Digitalni kuvar predstavlja neograničeni svet poslastica, gde možete pronaći ili podeliti recepte po vašem ukusu, jer ovde svi sladokusci ♥ vole poslastice.
Slatka istorija
Menaž čokolada dobila je slatko društvo u obliku Čoko Dugmića napravljenih od najfinije crne i bele čokolade.
Čokoladni Menaž svet predstavio je sladokuscima ograničenu seriju ekstra sjajne glazure za ekstra sjajne torte - Menaž Glazuru.
Omot koji čuva jedinstveni ukus i izgled Menaž čokolade dobio je nove boje i zadržao se sve do danas.
Novo pakovanje vaše omiljene čokolade stiglo je i 2009. godine, ali je ukus ostao isti - jedinstven i prepoznatljiv.
Promena dizajna pakovanja oduvek je pratila modernizaciju procesa proizvodnje, ali i ukus sladokusaca i naših vernih kupaca.
Potpuno nova Moderna fabrika počela je sa radom 1975. godine u Kumodraškoj ulici u Voždovcu, gde se Menaž čokolada pravi i danas.
Spajanjem sa fabrikom keksa “Soko” stigao je novi naziv i nova lokacija - nova fabrika keksa, čokolade i bombona seli se u Beograd i postaje preteča današnje moderne fabrike!
Nacionalizacijom fabrika čokolade dobija novi naziv, nama prepoznaljiv, “Nada Štark” i postaje јеdnа od najpoznatijih fabrika čokolade i bombona u zemlji.
Fabrika sa novim vlasnikom Franjom Vajom nastavlja da proizvodi deserte koji će obeležiti detinjstvo mnogim generacijama i koji će ostati omiljeni sve do danas.
Danijel S. Pesmažu, francuski oficir i učesnik Solunskog fronta, zatekao se i ostao u Beogradu da u njemu živi zbog velike ljubavi prema jednoj Beograđanki, a zahvaljujući njegovim veštinama nastala je prva jugoslovenska fabrika čokolade.
2021
2017
2016
2009
2008
1975
1966
1946
1938
1922
Postani deo Menaž sveta!
Unesi e-mail adresu i nastavi da uživaš u čokoladnim novostima. Otkrićemo ti slatke tajne sveta gde živi čokolada, jer želimo sa tobom da podelimo energiju koja nas pokreće - ljubav prema čokoladi!