Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Žarbo torta
Sastojci
4 belanaca
4 kašike šećera
100gr mlevenih oraha
1 kašika brašna
za prvi preliv:
300gr šećera
za drugi preliv:
100gr čokolade Menaž
100gr maslaca
za fil:
12 žumanaca
12 kašika šećera
250gr maslaca
nekoliko kašika hladne jake crne kafe
PRIPREMA
Zagrejati rernu na 180C.
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg.Posebno pomešati orahe i brašno,pa dodati u belanca i lagano promešati.Peći koru prečnika 23cm dok ivice blago porumene.Izvaditi i potpuno ohladiti.Ponoviti još dva puta.
Kada su kore pečene i ohlađene,istopiti šećer i brzo preliti i razmazati preko svake kore.
Istopiti čokoladu i puter i preliti i razmazati preko kora.Ostaviti ih da se ohlade.
Za fil,umutiti penasto žumanca i šećer,pa skuvati na pari.Ohladiti.Posebno umutiti maslac i sjediniti sa žumancima.Dodati i nekoliko kašika kafe (počnite sa 2,pa dodajte po ukusu).
Svaku koru i celu tortu premazati filom.Dobro ohladiti.
