Menu

Vrlo čokoladna torta

Sastojci

12jaja
12kasika secera
8kasika brasna
5kasika kakao praha
1kesica praska za pecivo
Za fil
200gr secera
1l mleka
3pudinga od čokolade
200gr cokolade menaz+200gr cokolade
1margarin
300gr slag krema
Fanta ox narandže ili neki drugi gazirani sok sa ukusom pomorandze

PRIPREMA

Umutiti čvrsto belanaca i dodati secer muteci sve vreme. Onda dodati zumanca. Brašno, kakao prah i prašak za pecivo sastaviti i pomešati sa pripremljenim jajima polako mešajući. Izliti smesu u okrugli kalup prečnika oko 26-27cm i peći oko 40ak minuta na 150stepeni. Pečeno i skroz ohladjeno preseći na dva mesta tako da se dobiju ukupno tri kore.
Fil: skuvati na pari mleko, pudind, šećer i cokoladu. Mlak fil sjediniti sa umucenim margarinom.
Umutiti šlag krem sa 4dl hladne kisele vode
U posebnoj posudi otopiti 150gr menaz cokolade sa malo ulja.
Staviti prvu koru, natopiti je sokom pa premazati rastopljenom čokoladom. Sačekati da se čokolada stegne pa staviti deo cokoladnog fila, deo šlag krema pa drugu koru i ponoviti postupak kao sa prvom i tako do kraja. Na zadnju koricu ide samo čokoladni fil bez šlag krema. Okolo i po vrhu je ukrasiti filom.

  • Torte
  • 60-120 min
  • srednje lako

Vrlo čokoladna torta

Autor recepta: Jelena Gojković