Menu

Trostruki uzitak

Sastojci

Potrebno je za koru: 6 belanaca 200gr oraha mlevenih 200gr šećera kristal 2 kašike brašna 1 kašika prezli 1/2 kesice praška za pecivo

Fil: 750ml mleka 2 pudinga od vanile 6 žumanaca 100gr šećera 200gr margarina 100gr menaz čokolade za kuvanje Potrebno je jos: 200gr petit keksa 100ml mleka 2 kašike ruma

PRIPREMA

Priprrma kore : Umutiti belanca sa šećerom postepeno dodavati orahe, brašno prezle i prašak za pecivo, smesu sipati u podmazan pleh i peći na 200C oko 25 minuta. Priprema fila: Mleko staviti da prokuva, šećer puding i žumanca umutiti zajedno pa dodati u kipuće mleko kuvajte još 3 minuta da se zgusne, sklonite s ringle ohladite i dodajte penasto umućen margarin. Fil podelite na dva dela. U jedan deo staviti 100gr istopljene čokolade za kuvanje. Na pečenu i ohladjenu koru staviti žuti fil, pa petit kekse koje smo predhodno umočili u mleko pomešano sa rumom, preko petit keksa staviti crni fil pa pusuti mlevenim orasima. Ostaviti da se stegne pa seći na štanglice

  • Kolači
  • 30-60 min
  • lako srednje lako

Trostruki uzitak

Autor recepta: Jasmina Agic