Menu

Italijanska čokoladna torta

Sastojci

Kora:
200 g Menaž čokolade
200 g margarina
200 g šećera
4 belanca
3 kašike brašna

Preliv:
100 g topljene Menaž čokolade

PRIPREMA

Istopiti 200g čokolade sa par kašika vode. Istopljenoj čokoladi dodati 200 g iseckanog margarina i 200 g šećera. Umutiti šne od belanaca, skloniti čokoladu sa šporeta, pa polako dodavati belance i lagano mešati. Nakon toga dodati 3 kašike brašna. Sve to izliti u okrugli pleh i peći oko 25 min na 180 stepeni. Kad se ispeče preliti čokoladom i šecerom u prahu. Preko torte staviti šuplji dekorativni parir po pa preko njega posuti šećer da bi ostale lepe šare.

  • TorteTorte/Čokoladne Kolači
  • 30-60 min
  • lako

Italijanska čokoladna torta

Autor recepta: Maja Okiljevic