Menu

Čoko oranž stangle

Sastojci

1 pakovanje rozen kora
450g secera
300 ml vode
200g Menaz cokolade
450g mlevene plazme
3 zaledjene cele pomorandze
250g margarina
Za glazuru:
150g cokolade
6 kasika ulja

PRIPREMA

Izmeriti šećer pa ga staviti u šerpu zajedno sa vodom. Pustiti malo da vri oko 5 minuta. Smrznute narandže izrendati pa i njh staviti da se kuvaju u sirupu oko 5 minuta. Onda dodati margarin i čokoladu. Mešati sve zajedno na tihoj vatri dok se ne otopi. Kada se sve lepo sjedinilo skloniti šerpu sa vatre pa umešati keks. Mešati da se sve lepo sjedini. Ostaviti oko 5 minuta da se malo prohladi pa onda filovati kore za rozen. Zadnju koru ne premazivati. Staviti nesto tesko preko kolača npr. neku tešku knjigu. Ostaviti tako 2-3 sata. Onda istopiti čokoladu sa uljem i preliti kolač. Ostaviti da se dobro stegne pa iseći na parčad željene veličine.

  • Kolači
  • do 30 min
  • lako

Čoko oranž stangle

Autor recepta: Sofija Cvjeticanin