Menu

BLOG

Slatke tajne: sastojci koji odlično idu uz Menaž čokoladu

Načuljite dobro uši pošto ćemo vam otkriti veliku tajnu! Čokolada ne poznaje granice kada je reč o slatkim i slanim specijalitetima. Divno ide u bilo kakvom obliku i uvek je moguće da se uklopi u ma koje slano i slatko društvo. O tome svedoče samo neke od zanimljivosti o kojima smo pisali u prethodnim tekstovima. Čokolada se jedno vreme koristila čak i kao novčana valuta! Ni veliki francuski vojskovođa Napoleon nije odolevao čokoladi, nije imao grižu savesti kad pojede čokoladu u kasnim večernjim satima, kada bi ga obaveze zadržale duže pored radnog stola.

Pregrešt je načina kako da je upotrebite, svet je daleko odmakao sa rešenjima, a ovog puta naš zadatak je da vam zagolicamo maštu i kažemo koje sastojke da koristite da dobijete najukusniju poslasticu, bilo da je reč o jelu ili piću.

Vama prepuštamo drugi zadatak, to je dekor. Tu vi morate da pronađete rešenje, a ako smatrate da umete vrhunski da ukrašavate poslastice, što da ne podelite i sa nama? Već nekoliko nedelja organizujemo konkurs
“Poslastice koje osvajaju”. U ovoj nedelji tražimo pobedničko rešenje za Novi izgled tradicionalnih kolača. Učestvujte u konkursu i pošaljite svoje najbolje rešenje na zadatu temu. Najbolje nagrađujemo!

Menaž uz italijanski sir, rum i espreso

Čokoladni sufle, čokoladni brauni, kolač od čokoladnih palačinki, a ne škodi ni zalogaj čokoladnog suflea, zar ne? Uz Menaž čokoladu nema granica, pošto je idealna za upotrebu, i kao fil, i kao preliv, a provereno je dobra i za testo za keksiće i patišpanj. Koji su to sastojci uz koje se savršeno sjedini?

Ostavimo po strani ono što već znamo, da je neizostavna uz ulje, margarin, brašno, šećer i ostale osnovne materijale. Šta je ono što nije svima poznato? Recimo, da Menaž čokolada odlično ideespreso, rum i maskarpone sir! Pokušajte da napravite tiramisu i primetićete da je moguće upotrebiti sva tri sastojka zajedno sa Menaž čokoladom. Ako vam se recept svidi pa poželite maskarpone češće uz čokoladu, idealan je kao fil za mnoge torte. Ipak, mali savet - dobro pripazite, pošto je brzo kvarljiv.

Malo promene: kokosovo mleko i kokosovo ulje

Evo jedne male bezimene poslastice, veoma čokoladne i kremaste, namenjene onima koji bi želeli da za promenu koriste što manje proizvoda od mleka. Uz kokosovo ulje i kokosovo mleko dodajte Menaž čokoladu i šećer u prahu, a kada sve umutite ostavite da se ohladi preko noći. Pogledajte nekoliko zanimljivih recepata i inspirišite se na ovom
linku..

Ovde možete pronaći i druge recepte koji ne traže mlečne proizvode, naš predlog je čokoladni kolač za koji takođe treba malo kokosovog ulja. Idealan uz badem, orahe i druge žitarice koje su neophodne svima koji posebno vode računa o svojoj ishrani.

Najdraže voće u topljenoj Menaž čokoladi

Naizgled deluje teško, ali nije! Kada jednom naučite da servirate voće uz topljenu čokoladu diviće vam se, iako je reč o pripremi koja samo izgleda teško. Potrebni su vam topljena Menaž čokoladai kokosovo ulje, kojećete zajedno sjediniti i polako umočiti jednu po jednu krišku pomorandže, kolutiće banane, a možete i cele jagode. Servirajte ih na čačkalici kada ih prohladite 15 minuta u frižideru.

Ne zaustavljajte se na ovom jednostavnom rešenju. Pre hlađenja, voće zajedno sa čokoladom umešajte u sitno iseckani kikiriki ili badem, posle hlađenja prelijte sa još malo čokolade. Ovo bi bilo jedno od mogućih rešenja, na vašoj mašti je kako ćete dalje da dekorišete! Igrajte se!

Kako vi dekorišete omiljene specijalitete? Imate li tajni recept za idealnu dekoraciju na čokoladnim tortama i slatkišima? Ako je vaš odgovor da, pozivamo vas da se igrate u našem nagradnom konkursu tako što ćete podeliti svoju dekoraciju. Detalje pogledajte na stranici konkursa
“Poslastice koje osvajaju”. Mnogo sreće vam želimo!