Već decenijama domaćice, kad u receptu vide da je potrebna čokolada za jelo i kuvanje, odmah pomisle na Menaž. Razlog je jednostavan – nikada ih nije izneverila. Bez obzira da li ulazi u sastav fila, testa za keksiće i patišpanja ili se njome prelivaju kolači – sigurno je da će poslastici dati poseban, neodoljiv ukus. Svi, koji s Menažom spremaju kolače, reći će vam da ima odličnu gustinu, da se uvek savršeno sjedini sa ostalim sastojcima, da je koriste i za spremanje posnih poslastica, jer ne sadrži mleko, a sigurno treba pomenuti i da sadrži visok procenat kakaa – 44%. Pored spremanja poslastica, Menaž čokoladna tabla je upravo ona koja se vrlo često nalazi u svakom domu kako za kuvanje tako i za jelo. Zanimljivo je da je Menaž preteča svih ostalih čokolada, koje Soko Štark proizvodi. Sredinom dvadesetih godina prošlog veka, u Zemunu, napravljena je čokolada Roda, koja je mnogo kasnije, posle transformacija firme i usavršavanja recepture, postala Menaž. Prošle godine je Menaž čokolada dobila je društvo – Menaž glazuru. Ova inovacija je najviše obradovala žene koje vole da spremaju kolače, ali imaju veoma malo vremena, a veoma im je važno da svaki put spremanje poslastice uspe.

Sastojci i hranjive vrednosti